Oro-myofunctionele therapie OMFT is een oefentherapie die gericht is op het herstellen van een verstoord evenwicht in het functioneren van de spieren in en om de mond.

De vorm van de kaken en de stand van de tanden en kiezen worden voor een groot deel bepaald door de functie van de spieren in en om de mond. Afwijkende mond-gewoontes, zoals mondademen, duimen vingerzuigen etc., kunnen het evenwicht tussen de spieren onderling verstoren.

De therapie bestaat in eerste instantie uit +/- 10 behandelingen, maar is afhankelijk van het resultaat en de voortgang van de behandeling.

Tijdens het eerste onderzoek wordt er een inventarisatie van de medische voorgeschiedenis, het maken van foto’s en metingen van de spieren in en rond de mond gedaan.

Hiernaast wordt er ook gestart met een Myobrace traject. De Myobrace is van belang om afwijkend mondgedrag overdag en gedurende de nacht te voorkomen en sneller en een duurzaam resultaat te behalen.

De tandarts en/of de orthodontist zullen de behandeling na deze fase overnemen.

Aan de hand van de therapie hopen wij samen met u het evenwicht tussen de spieren in de mond te herstellen. En zo de voorwaarden te scheppen voor een beter en duurzaam herstel na de eventuele verdere orthodontische zorg.

Voor meer informatie kunt u bellen naar Rob van de Leur, tel: 0113-655008 of 06-14418224