Fysiotherapie

De fysiotherapeut is de specialist op het gebied van houding en/of beweging.

Manuele therapie

Manuele therapie is bedoeld voor mensen met klachten in het bewegingsapparaat,
dat wil zeggen de spieren, het zenuwstelsel, de wervelkolom en gewrichten in armen en benen.

Kinderfysiotherapie

Een kinderfysiotherapeutische behandeling wordt altijd voorafgegaan door een intake gesprek en een kinderfysiotherapeutisch onderzoek.

Medische fitness

Medische fitness blijkt een goede manier te zijn in de preventie van allerlei gezondheidsproblemen en in de bestrijding van al bestaande klachten.

Bekkenbodemtherapie

Bekkenbodemtherapie richt zich op het voorkomen of verhelpen van klachten in het buik, bekken- en bekkenbodemgebied bij vrouwen, mannen en kinderen.

Oro-myofunctionele therapie

Oro-myofunctionele therapie OMFT is een oefentherapie die gericht is op het herstellen van een verstoord evenwicht in het functioneren van de spieren in en om de mond.

Craniofaciale therapie

Craniofaciale therapie (CRAFTA) is een internationaal erkent behandelconcept, welke zich richt op het onderzoeken en het behandelen van klachten en/of disfuncties aan de nek, schedel, kaakgewricht en het aangezicht zoals o.a. hoofdpijn, nekpijn, aangezichtspijn, tinnitus (oorsuizen), slikklachten, facialis/Bellse parese, kaakklachten en duizeligheidsklachten.

Dry Needling

Dry Needling is een specialisatie van de fysiotherapeut, die zich richt zich op de behandeling van klachten in het houdings- en bewegingsapparaat.

Mimetherapie

Mimetherapie bij een perifere aangezichtsverlamming (Bellse parese)

Slaapfysio

Door het geven van gerichte adviezen, behandelingen en een evt. aanpassing van uw slaapsituatie hopen wij een belangrijke rol spelen te kunnen spelen in het voorkomen en/of verzachten van uw klachten.

Manuele Lymfdrainage

De Manuele Lymfdrainage volgens de methode Vodder is toepasbaar bij zeer veel klachten, al dan niet in combinatie met andere therapievormen.

COPD

Fysiotherapie NieuwSande is verbonden aan Fysio Groep de Bevelanden (FGB) werkgroep COPD.

FGB is een samenwerking tussen de huisartsenzorg en de fysiotherapie. En heeft als doel om kwalitatief goede, geprotocolleerde zorg te leveren binnen de eerste lijn voor patiënten met COPD.

Ruitervitaal

Hier komt de tekst